Werkwijze

Het ontwerp is goedgekeurd en dít is wat u als uw droomtuin ziet. Voor ons een groot compliment en een enorme eer. Maar door de trots heen voelen we ook de druk. Het moet precies zo worden. Geen zorgen, we zijn nog niet klaar. U bepaalt zelf hoe ver we betrokken blijven. Een stuk begeleiding naar een derde partij? Of laat u liever alles aan ons over?

Ons design is pas compleet als het in goede handen is. Daarom brengen we het over naar de juiste uitvoerende partij. Met vergaande praktijkkennis begeleiden we hen bij de realisatie. Want het plaatje moet helemaal kloppen met uw uitzicht straks.

De coördinatie, communicatie en de planning. De materialen, de mensen en het aanleggen. Laat maar los.
Wij kennen en sturen de juiste partijen.

Wat we kunnen betekenen:

Van ontwerp tot aanleg, wij nemen alle zorgen bij u weg.

Het ontwerpen van tuinen is onze specialiteit, betekent dat wij na het ontwerpproces onze handen er vanaf trekken? “nee”. Integendeel, wij zorgen voor de juiste aanleggende partij en nemen contact op met de leveranciers. Zo heeft de klant één contactpersoon en houden we alles duidelijk en overzichtelijk.

Wilt u dit niet en regelt u liever alles zelf: even goede vrienden, u kunt altijd bij ons terecht voor vragen. 

Tuinontwerpen

samenwerkende hoveniers

samenwerkende leveranciers

Services

Vrijblijvende kennismaking

Wij luisteren aandachtig naar uw wensen en laten u voorbeelden zien ter inspiratie. U vult vooraf een vragenlijst in. Zo kunnen wij uw wensen vertalen in een passend ontwerp.

 

l

Inventarisatie & opname tuin

Voor dat wij achter de tekentafel duiken doen wij eerst een goede inventarisatie van de tuin. Het gaat hier om maten, blijvende elementen en elementen in de omgeving die het klimaat in uw tuin bepalen.

Concept-ontwerp

Na dat wij al uw eisen hebben genoteerd en een inventarisatie hebben voltooid gaan wij aan het werk met het eerste ontwerp: “het concept ontwerp”. Dit is een schematische vak indeling met daarbij een schematisch 3D ontwerp. bent u hier tevreden mee? dan zetten we het proces voort.

Voorlopig ontwerp

Dit ontwerp bevat een uitgebreide plattegrond waar rekening gehouden is met soorten materialen en beplanting. Dit ontwerp bevat ook een uitgebreid 3D ontwerp.

Definitief ontwerp

Na dat alle voorafgaande ontwerpen zijn goedgekeurd vertalen wij deze tekening in een definitief ontwerp. Deze is vergelijkbaar met het voorlopig ontwerp alleen zijn hier ook de gebruikelijke bouw/werktekeningen bijgevoegd. Denk hierbij aan beplanting, verlichting, bouwkundige elementen e.t.c.

Begeleiding

Na dat het creatieve proces is afgerond, is het tijd voor de aanleg. Het is hierbij belangrijk er een geschikte partij wordt uitgekozen. Ook zijn wij er (indien gewenst) om deze partij te begeleiden zodat de tuin precies zo wordt als u voor ogen heeft.

Laten we samen iets opbouwen

Een tuin die voldoet aan al uw eisen, één die de woning en de omgeving omarmt. Ongeacht de grootte, hier zet u de eerste stap. Vul deze gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bob Appel Landscape Designs
info@bobappel.nl
+31 6 25277528